Siğil nedir? Tedavi yöntemleri nelerdir?


siğil nasıl geçer
Siğil tedavisi bitkisel
Siğil nedir?
Siğil derinin üst tabakasının bir viral infeksiyon sonucu ortaya çıkan selim tümörlerdir. Siğillere neden olan virüsler human papilloma virus (HPV) olarak adlandırılır. Siğiller sıklıkla ten rengi dokunmakla pürtüklü, sert oluşumlardır ancak koyu renkli, düz ve yumuşakta olabilirler. Siğillerin görünümü yerleştiği alana göre değişmektedir.
Siğil Çeşitleri nelerdir?
Değişik tipteki siğiller şu şekilde sınıflandırılabilir:
Genel siğiller
Ayak tabanı siğilleri
Düz siğiller
Genel siğiller: El parmakları, tırnak çevresi ve el üzerinde gelişir. Çoğunlukla derinin tahrip olduğu alanlarda örneğin tırnak yeme ve tırnak etlerini koparma alanlarında gelişir.
Ayak tabanı siğilleri: Kümeler halinde belirdikleri zaman mozaik siğil olarak adlandırılır. Genel siğillerden farklı olarak çıkıntılı değildirler. Yürüme basıncının etkisi ile derinin içine doğru girmişlerdir. Ayak tabanı siğilleri nasırlarla karıştırılabilirler. Nasır gibi ağrılı ve sert oluşumlardır.
Düz siğiller: Küçük ve daha düz yüzeylidirler. Sayıları çok olabilir 20-100 arasında sayıya ulaşabilirler. Her yerde görülebilirler fakat çocuklarda ve yüzde en çok ortaya çıkarlar. Erişkinlerde erkeklerde sakal bölgesinde, kadınlarda bacaklarda görülebilir. Traş sonucu tahriş sayılarını artırabilir.

1 yorum:

  1. bitkisel siğil tedavi yöntemi ile siğillerinizden sonsuza kadar kurtulabilirsiniz.Lütfen inceleyin

    YanıtlaSil